Cocktail mix met Vermut

Cocktail mix recept met een fantastische spaanse Vermut van Rey Fernando de Castilla. Proost!

Vermut is een versterkte wijn die zijn oorsprong vond in Frankrijk in de 18de eeuw en geïnspireerd is op de Duitse versterkte wijn Alsem (Artemisia Absinthium). Vermut wordt veel als aperitief en digestief genuttigd. Het alcoholpercentage ligt over het algemeen rond de 15%. Bij het maken van Vermut worden soms wel 50 verschillende kruiden toegevoegd om de uiteindelijke smaak te verkrijgen.

Middenin het historische centrum van Jerez ligt Bodegas Rey Fernando de Castilla. Aan het roer staat sinds ruim 15 jaar eigenaar Jan Petterson die zijn sporen verdiende door lange tijd te werken voor sherrygigant Osborne. Van Rey Fernando de Castilla wist hij in korte tijd een topproducent te maken waarbij alles in het teken staat van subtiele en pure aroma’s en uitgesproken wijnen. Naast sherry (die onderverdeelt zijn in een Classic en Antique serie) en Brandy’s komt Rey Fernando in 2016 voor het eerst met een eigengemaakte Vermut. De druiven worden geperst en gefermenteerd in roestvrij staal om vervolgens hun rijping te krijgen in eikenhouten vaten voor langere tijd.

Vervolgens wordt de wijn geïmpregneerd met 27 verschillende plantaardige aroma’s waaronder alsem, citroenschil en sinaasappel. Het resultaat is een prachtige mahoniehouten kleur met geuren van citrus, peper- en kruidkoek, kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil en wat noten. Volle lichtzoete aanzet waarna je wederom kruidige tonen en citrustonen ontdekt. Een lange finale met een sinaasappelbittertje.

Cocktail mix drinken bij: olijven, kokkels en geroosterde amandelen

EIGENZ BLOGT

en adviseert u graag bij communicatievraagstukken.
 
Nationale Politie
Nationale Politie

Voor de Nationale Politie hebben we een uitleganimatie mogen maken. Een uitgebreide informatieve animatie waar we nog niets over kunnen publiceren.

e-coach animatie/eigenz
Gave nieuwe stijl in de maak

E-coach animatie/eigenz. Voor een e-coach maken we op dit moment een hele gave animatie in een nieuwe, flashy, iconische stijl. Snel en flitsend.

Salvage animatie
En progresse

Op dit moment zijn we o.a. aan het werk met de tweede animatie voor Stichting Salvage. Super gaaf om dit te mogen maken in een eigen stijl die we hebben ontwikkeld.